maaliskuuta 19, 2021

Energiaviikko ja valtakunnallinen varhaiskasvatuspäivä

Valitsimme energiaviikon teemaksi tällä kertaa veden ja tutustuimme siihen viikon aikana monin eri tavoin.

Katsoimme videotykin avulla LastenAreenasta ohjelman Ihmejuttu, jossa kerrottiin mm. veden eri olomuodoista. 


 

Katsoimme myös European Space Agencyn Paxi-animaation veden kiertokulusta sekä kasvihuoneilmiöstä. Hopsut ovat innokkaita tutkimaan ja oppimaan uusia asioita!




Kuuntelimme myös Muumien Meidän meri-laulun. Laulu on osa kampanjaa, jonka avulla suojellaan Itämerta sekä sen kulttuuriperintöä.




Keskustelimme ja pohdimme viikon aikana, mitä me Hopsut voisimme tehdä, että vesistöt ja luonto pysyisivät puhtaampana. Lapset muistivat monta asiaa ja olemmekin kiinnittäneet tällä viikolla huomiota vedenkulutukseen esim. käsipesun yhteydessä.

Pipsapossu on monen Hopsulapsen suosikki, joten katsoimme myös kierrätysaiheisen Pipsa-ohjelman ja harjoittelimme sen avulla kierrättämistä.




Torstaina 18.3 vietimme valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää. Teemana tänä vuonna on monilukutaito. Monilukutaidolla tarkoitetaan taitoa hankkia, yhdistää, muokata, tuottaa, esittää ja arvioida tietoa eri muodoissa, ympäristöissä ja tilanteissa sekä erilaisten välineiden avulla.


Päiväpiirissä luimme varhaiskasvatuspäivänä mm. vesiaiheisia loruja sekä jumppasimme talviaiheisen satujumpan, jossa vesi oli lumen muodossa. Pyörittelimme leikisti lumipalloja ja teimme lumitöitä.



Hopsut tutkivat innokkaina aiheeseen liittyviä kirjoja.




Viskareden kanssa opimme jo aiemmin, että vesi voi olla eri muodoissa: kaasua, kiinteää tai nestemäistä. 





Muistelimme myös aiempaa jäädytystutkimustamme. Viskarit pitävät Pokemón-hahmoista. Lapset leikkasivat tiedekokeilussa valitsemansa kuvan, sommittelivat sen silikonivuokaan ja päälle kaadettiin vettä. Laitoimme koristeeksi pinnalle myös värikkäitä strösseleitä. Laitoimme muotit yöksi pakastimeen jäätymään. Lopputuloksena saimme "jäätimantteja". Strösselit sulivat veden sekaan ja värjäsivät veden. Tutkimme myös, mitä timanteille tapahtuu, kun ne ottaa takaisin huoneenlämpöön.



Viskarit kuvittivat viskarituokion aikana myös piirtämällä, mitä heille jäi mieleen vedestä ja veden kiertokulusta.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti