tammikuuta 21, 2022

Uusien leikkien luomista ja hiihtopäivät!

Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen pitkäaikainen leikkiprojekti jatkuu ja tänä keväänä panostamme muun muassa meidän leikki/lepohuoneeseen, joka on jäänyt vähemmälle huomiolle ryhmätiloissamme. Päätimme luoda huoneeseen eläinleikin. Lapset osallistuivat heti leikkiympäristön luomiseen leikkaamalla lehtiä paperista. Pino lehtiä oli hyvin nopeasti leikattu ja pian aikuinen saikin piirtää lisää lehtiaihioita leikattavaksi. Tämä toimi samalla hyvänä saksiharjoituksena.

Lehdistä sommiteltiin ikkunan väliin puita. Eläinleikkiin otimme tällä kertaa dinosaurukset. Yksi lapsista kertoi, että hänellä on kotona mielenkiintoinen dinosauruskirja ja myös eräs toinen lapsista kertoi olevansa kiinnostunut dinosauruksista. Vaikka innostus alkoikin parista lapsesta, nopeasti into levisi myös muihin leikkijöihin.
  




Osa lehdistä ripustettiin vielä kattoon valonauhoihin.

Samaan huoneeseen on aloitettu luomaan myös barbeille omaa kotia. Lapset ovat valmistaneet sängyn ja aikuinen on virkannut peittoa barbeille.


Tällä viikolla olemme myös hiihtäneet kolmena päivänä. Eräs perhe kävi tekemässä meille hiihtoladun päiväkodin alapihalle! Kiitos siitä!
Tällä kertaa Merikarhu ohjasi hiihtojoukkoa laduilla! Lopuksi äänestettiin, mitä mieltä hiihtäjät olivat hiihdosta. Seitsemän hiihtäjää piti hiihdosta kovasti, Yksi arvioi hiihdon olleen ihan "ok", sillä muuten oli ollut mukavaa paitsi kun oli ollut kovin liukasta. Yksi lapsista ei pitänyt hiihdosta, sillä sukset eivät olleet pysyneet jalassa ja se oli harmittanut.

Osa lapsista ei hiihtänyt ja heillä oli ohjelmassa muun muassa mäenlaskua. Perjantaina talvisten urheilupäivien päätteeksi joimme lämpimät mehut päiväkodin terassilla.

S2 (lapset, joilla suomi toisena kielenä) sekä viskarit (5-vuotiaat, syksyllä eskariin menijät) harjoittelivat tällä viikolla värejä, laskemista ja nimeämistä sekä lajittelua koon mukaan (iso, keskikokoinen, pieni).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti