syyskuuta 24, 2021

Kaloja, merta ja laivanrakennusta

Aloitimme viikon perinteisesti eväsretkellä lähimetsään. Pienimmät lapset tykkäsivät tutkia tällä kertaa erilaisia keppejä ja käpyjä.



 


Viime viikolla Merikarhu-näytelmässä Merikarhun kalat pääsivät livahtamaan takaisin mereen ja hänelle tuli paha mieli. Lapset lupasivat auttaa Merikarhua saamaan lisää kaloja ämpäriin, joten tällä viikolla askartelimme niitä Merikarhulle. Kiedoimme kuplamuovia kaulimen ympärille, kastoimme kaulimen väriin ja levitimme kaulimella väriä paperille. Kun väri oli kuivunut paperiin, lapset piirsivät mallin avulla kalojen kuvia, jotka he myös leikkasivat.










Kalat tarvitsevat lasten mielestä tietysti myös vettä, joten maalasimme kaloille merta. Tekniikkana käytimme aurinkovärjäystä, johon ei kuitenkaan tarvita varsinaisesti aurinkoa. Tekniikka perustuu ruiskuemulsioon ja pigmenttiin eli väriin sekä eriaikaiseen kuivumiseen. Levitimme ensin suoja-alustaksi muovin, jonka päälle laitoimme kankaan. Kastelimme kankaan ja ohensimme värin ruiskuemulsiolla. Kangas maalattiin ja annettiin kuivua. Lopputuloksesta tuli aurinkovärjäyksellä elävämpi.




Olemme jatkaneet myös laivanrakennuspuuhia maalaamalla Hopsujen omaan laivaan purjetta sekä laivan runkoa. Purjeen raidat valmistuivat kartongille maalarinteipin avulla. 





Päiväpiirissä olemme tällä viikolla mm. lukeneet kuvakirjaa yhdessä ja muistaneet Hopsu-lasta hänen syntymäpäivänä laulaen sekä kortilla. Olemme leikkineet myös Kim-leikkiä. Kim-leikissä harjoitusta tuli mm. esineiden nimeämisessä sekä väreissä. Piirin aikana harjoittelemme myös oman vuoron odottamista sekä vuorovaikutustaitoja.

Päiväkotityöntekijämme teki meille yllätykseksi tällä viikolla muovailuvahaa ja lapset nauttivat pehmeän massan työstämisestä. Monet lapset toivoivatkin muovailua heti päiväkotiin tultuaan.




Mukavaa viikonloppua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti