syyskuuta 10, 2021

Merellisiä puuhia sekä kauneus-salonkia

 Aloitimme viikon eväsretkellä lähimetsään. Lapset tykkäävät retkistä ja eväät maistui!



Jatkoimme myös Hopsujen kauneus-salongin pystyttämistä yhdessä lasten kanssa. Olemme mm. tapetoineet salongin seiniä, tehneet hoitolaan koristeita ja kyltin. Kylttiä varten päätimme tulostaa värityskuvista kirjaimet ja laskimme yhdessä ensin montako kappaletta kutakin kirjainta täytyy tulostaa. 









Tämän jälkeen kävimme yhdessä tulostamassa kirjaimia ja lapset värittivät kirjaimet sekä liimasivat ne pahville. Aikuinen auttoi tällä kertaa leikkaamisessa. Lopuksi kyltti viimeisteltiin luonnollisesti kimalteella.







Olimme viikon aikana myös tutustumassa yläkerran saliin sekä jumppavälineisiin ja se oli lapsista jännittävää. Lasten suosikkeja olivat mm. kiipeileminen, trampoliini, liukumäki sekä keinu. Myös aistirata ja purkkijalat olivat joidenkin lasten mielestä hauskoja.











Lapset ovat saaneet myös saaneet "painaa" pukemisen jälkeen Hopsujen puhelimeen ladattua Kehukonetta. Sieltä on tullut mukavia kehuja; esim. "olet ihana", "olet loistotyyppi", "hienosti tehty" ym. Tämä on innostanut monia pukemaan reippaasti vaatteet päälle ja kaikilla on ollut hyvä mieli. Lapset haluavat myös aina kuulla kaverinkin kehun. 😍



Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksessa on aloitettu pitkäaikainen projekti, jossa kehitetään leikki- ja oppimisympäristöjä varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Mukana projektissa ovat kaikki Vaasan varhaiskasvatusyksiköt - myös Huvikummun päiväkoti ja Hopsut. Olemme tällä viikolla jo hieman käynnistelleet projektia ja nämä aiheet tulevat näkymään toiminnassamme. Aiheena meillä on Merenkurkun Merikarhu ja tällä viikolla olemme pohjustaneet projektia tutustumalla merellisiin asioihin lukemalla meriaiheisia kirjoja ja tehneet merimaalaukseen hiekkarantaa simpukoineen. Aikuiset hankkivat myös ryhmätilaan vanhan lastensängyn, josta lähdemme tulevina viikkoina rakentamaan laivaa lasten leikkeihin. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti