lokakuuta 15, 2021

Heikki-hylkeen aarrearkku ja uudet leikit

Merikarhun tarina jatkoi näytelmän muodossa. Merikarhu lähti seikkailulle kohti autiota saarta. Matkalle tuli mukaan mm. termoskannullinen lämmintä kaakaota ja muita retkitarpeita.

Matkalla Merikarhun huomio kiinnittyi liikaa taivaalla lentäviin lokkeihin ja laiva törmäsi Heikki-hylkeen aarrearkkuun! Arkun sisältöä mietittiin yhdessä lasten kanssa. Lapset huomasivat pian, että sehän on lukossa ja he lupasivat heti olla apuna avaimen löytämisessä.


Seuraavana päivänä aloimme etsimään avainta ryhmätilasta. Ohjeet avainten etsintään saimme tekstiviestinä Merikarhulta. Avainten etsinnän aikana taustalla soi Mutaveijarit.

Ryhmätilasta löytyi rusetteja, niin tyhjiä kuin sellaisiakin, joissa oli avain kiinnitettynä.

Avaimia vaan oli kovin erilaisia ja lasten tehtävänä oli laskea avainten määrä ja sitten selvittää mikä avain sopisi Heikki-hylkeen aarrearkkuun.

Tässä kokeillaan oikeaa avainta ja jännitetään mitä arkusta löytyy.

Arkusta löytyi mukavaa tekemistä, nimittäin Heikki-hylkeen tutkimuspaja ja ohjeet erilaisiin tutkimuksiin! Aiheena tutkimuspajassa tulee olemaan vesi, sillä se on Heikki-hylkeen lempielementti. 


Tässä vielä kuvaa arkun sisällöstä.

Tutki, testaa ja kokeile kirja on meillä kirjastosta lainassa ja eräs lapsista toivoi, että tekisimme tiedekokeita, joten siitä saimme idean tähän Heikki-hylkeen tutkimuspajaan!

Arkusta löytyi tutkimuspaja-materiaalin lisäksi myös toinen arkku, joka on tietenkin lukossa! Tähän täytyy myös löytää avain, joten jatkoa luvassa Merikarhun tarinalle :)


Lopuksi vielä kuvia tällä viikolla uusista leikeistä, jotka toimme ryhmään:

Golf tii-tikut toimivat "nauloina" ja liitä voi vasaroida muovivasaralla pahvilaatikkoon.


Tauluhyllystä teimme mäen autoleikkiin.

Autoleikin lomassa voi myös harjoitella nyt numeroita.


Aistileikki ryhmän pienemmille. Työmaaleikin hiekka on sekoitus jauhoa, kaakaota, kahvinpurua ja öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti