lokakuuta 29, 2021

Vierailijoita, kielenharjoituksia ja leikkiympäristön uudistamista

Viime viikolla vietimme syyslomaa ke-pe, jolloin oma päiväkotimme oli suljettuna. Osa lapsista lomaili ja osa oli varahoidossa. 

Tällä viikolla ryhmässämme on vieraillut uusia kasvoja. Saimme viikon ajaksi tet-harjoittelijan tutustumaan työelämään sekä ryhmämme toimintaan. Lapset ottivat mukavasti harjoittelijan vastaan ja monet lapset mielellään pyysivätkin harjoittelijaa leikkimään tai auttamaan esim. pukemisessa. Mansikkasiili auttaa meitä tutustumaan toisiimme ja tälläkin kertaa kukin lapsista sai kertoa Mansikkasiilelle oman nimen päiväpiirissä.


Harri Hylkeen laivaan valmistimme viirejä. Laskimme muutaman lapsen kanssa tarvittavat kirjaimet, jotka aikuinen sommitteli valmiille viiripohjalle ja tulosti viirit. Isommat lapset harjoittelivat saksityöskentelyä leikkaamalla viirit. Punoimme viireihin myös nauhaa värikkäistä villalangoista. Ensi viikolla kiinnitämme viirit punottuihin nauhoihin ja voimme ripustaa ne laivaan.





Lasten kerrontataitoja harjoitimme tällä viikolla Eetu ja Iitu -kirjan tarinoiden sekä kuvien avulla.



Päiväpiirissä olemme laulaneet mm. Kaksi pientä peikkolasta, Nalle tahtoo taputella sekä lasten toiveesta Peppilaulua. Olemme myös lorutelleet syksyisiä loruja ja muodostimme lorukorteista yhteistyössä syksyisen kuvankin lepohuoneen seinälle palapelin tapaan. 



Eteistila sai uutta ilmettä, kun meri laajeni ja sai ympärilleen kivikkoa, jota pitkin voi tasapainoilla tai hypätä kiveltä toiselle. Seinälle ompelimme lokerikon kalastusvälineitä varten ja toimme myös leikkiin lisää rekvisiittaa hatuista sekä kumisaappaista.




Perjantaina Satu Sundén, Vaasan kaupungin viululähettiläs ja kulttuuriohjaaja kulttuuri- ja kirjastopalveluista, kävi ryhmässämme ilahduttamassa meitä musiikkituokiolla. Satu kertoi, että oli halunnut sinä päivänä pukeutua Lumikin asuun ja soitti meille sähköviululla monta lasten toivekappaletta, mm. Peppilaulun sekä Babyshark-laulun. Halukkaat saivat myös kokeilla harjoitusviuluja, soittaa kapuloilla musiikin tahtiin ja tanssia. Lopuksi jokainen sai vielä valita itselle mieluisan tarran kiitoksena osallistumisesta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti