marraskuuta 18, 2021

Leikitään ja opitaan!

Eteiseen teimme lasten kanssa yhteistyönä ison majakan, jonka ympärille rakennettiin saarileikki. Majakan rakentaminen liittyi edelliseen Merenkurkun merikarhun näytelmään, jossa merikarhu löysi mysteerihenkilön majakan autiolta saarelta.  Majakan teon yhteydessä harjoiteltiin kädentaitoja liimaten, leikaten ja maalaten. Majakasta tuli mukava lisä leikkiympäristöömme, joka kehittyy päivä päivältä. Leikkiympäristön rakentaminen ja leikkiin panostaminen on osa pitkäaikaista projektia. Leikkiympäristöjen kehittämisessä on mukana jokainen Vaasan varhaiskasvatusyksikkö eli kaikki päiväkodit ja myös perhepäivähoito. Leikkiympäristöjen kehittämistyö on alkanut varsinaisesti nyt syksyllä 2021. Henkilöstö käy koulutuksissa ja tuo uusia tuulia ryhmän leikkipedagogiikkaan säännöllisesti. Mukana on vahvasti myös Vaasan oma varhaiskasvatussuunnitelma, jossa painotetaan merellistä, energistä ja elämyksellistä Vaasaa.

Lisää aiheesta voi lukea täällä: https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/saa-leikkia-leikkitutorit-aloittavat-tyonsa-varhaiskasvatuksessa/





Ruokahuoneessa sijaistevaan laivaleikkiin on tehty tällä viikolla kiikareita. Näissä kuvissa innokkaat maalaajat halusivat käyttää kaikkia värejä ja he sanoivatkin kiikareiden olevan "sateenkaarikiikarit".



Hopsut päättivät järjestää merelliseen teemaamme sopivaa ohjelmaa koko päiväkodille. Haimme lainaksi Pohjanmaan museolta luontolaukun, joka sisältää kaikkea mereen liittyvää kuten simpukoita ja merisiilen sekä vanhoja koulutauluja. Ensi viikolla järjestämme saliin näyttelyn näistä materiaaleista ja kaikkien ryhmien lapset pääsevät sitten katselemaan niitä. Eräs hopsu-lapsi on jutellutkin meille paljon museoista ja kertoi, että "tykkään museoista, koska siellä on niin kiva kattella juttuja". Toivottavasti tämä päiväkodille tuotu museo on yhtä mukava kokemus.

Tässä kutsu, jonka jaoimme ryhmiin. Luimme kutsun myös päiväpiirissä Hopsuille.

Lopuksi vielä kuvia lasten leikeistä tältä viikolta. Tässä kuvassa lapset rakensivat oman radan käytössä olevista välineistä. Vain tuolit pääsivät kuvaan, mutta käytössä oli myös muita elementtejä. Iltapäivisin on omissa ryhmätiloissa jumpattu useaan kertaan niin ohjatusti kuin omaehtoisestikin.
Tässä Peppitalo-leikki
Tii-tikkujen naulausta pahvilaatikkoon.


Aistileikki
Hernepussi-kalaleikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti