maaliskuuta 24, 2022

Merikarhun huone aukesi ja muita puuhia

Vekotin ilmestyi Merikarhun huoneen ovelle ja oli aika pyörittää salainen koodi (jatkoa edelliselle Merikarhun tarinalle). Merikarhun huoneen ovi oli vihdoin avoinna!


Merikarhun huoneessa oli rento tunnelma, siellä sai kaksin kaverin kanssa tutkailla karhukirjoja, leikkiä nalleilla ja rentoutua säkkituoleilla tiimalaseja käännellen.



Merellinen ikkuna saatiin valmiiksi. Lapset liimasivat ikkunalle 9 kalatarraa ja 4 vesikuplatarraa.

Lisäksi ikkunalle tuli 3 onkea, 1 uiva Merikarhu ja 2 merenneitoa.



Nyt ikkuna on valmis ja sen avulla voi harjoitella laskemista ja numeroiden 1-10 tunnistamista!

Kevät etenee vauhdikkaasti ja viime syksynä alkanut Merikarhu-teemamme on sisältänyt paljon erilaista toimintaa. Kaikki toiminta on kuvineen ja teksteineen nähtävillä ruokailutilassamme. Kuvien avulla lastenkin kanssa on helppo käydä läpi mennyttä ja muistella mitä kaikkea olemmekaan tehneet. Merenkurkun Merikarhu-teema on Vaasan kaikissa päiväkodeissa teemana ollut jo lähes vuoden. Vaasan varhaiskasvatuksen henkilökuntaa on koulutettu leikkimään ja ideoimaan Merikarhua ja koulutus jatkuu yhteensä 3 vuoden ajan. Merikarhun tilalle tulee luultavasti syksyllä jokin uusi teema, jonka avulla leikkiä ja leikkiympäristöä kehitetään  jatkossa. Tässä vielä linkki, jos haluaa muistella mistä olikaan kyse:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/saa-leikkia-leikkitutorit-aloittavat-tyonsa-varhaiskasvatuksessa?publisherId=67975446&releaseId=69918177

Tälläkin viikolla on myös laulettu paljon ja heppalauluihin otimme kapulat ja keppihevosetkin mukaan.



Suosikkilaulu tältä viikolta taisi olla Soivan Siilin Äänenavauslaulu, joka nauratti kovasti lapsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti