huhtikuuta 01, 2022

Leikkiä ja valmistautumista pääsiäiseen

Aloitimme tällä viikolla valmistautumisen pääsiäiseen ja askartelimme muutaman isomman lapsen kanssa purkkeja pääsiäisruoholle. Jatkamme askartelua myös ensi viikolla. Tällä kertaa kokeilimme uutta tekniikkaa ja kiinnitimme pääsiäisaiheisista lautasliinoista ja serveteistä leikattuja kuvioita decoupage-lakalla styrox-purkkeihin. Huomasimme, että tekniikka vaatii useamman kerroksen lakkaa, että kuviot pysyvät sileän purkin pinnassa, joten lisäämme uudet kerrokset vielä ensi viikolla.




Lauluhetket olemme aloittaneet tälläkin viikolla lasten toiveesta Soivan Siilen Äänenavauslaululla. Muistelimme myös Merikarhun sekä Heikki-Hylkeen seikkailuja ja laivamatkoja. Tästä inspiroituneena päätimme lähteä mielikuvitusmatkalle bussilla ja lauloimme Satu Sopasen & Tuttiorkesteri Reissusirkermä-laulua, jossa matkustetaan mm. Saksaan, Engantiin ja Ranskaan. Harjoittelimme samalla myös sanomaan näillä kielillä päivää; "Guten tag", "How do you do" sekä "Bonjour". 


Haastattelimme myös lapsia leikeistä ja puuhista. Lapset tykkäävät yhä ryhmässä olevista leikeistä ja haluavat vielä säilyttää leikeissä ainakin laivaleikin, barbiet sekä eteistilassa olevat kalat, eläimet ja autoleikin. Useampi lapsi toivoi palomies-jumppaa sekä naamiaisia, joten ehkäpä alamme sellaisia työstämään. 




Tässä kuvassa kalat ovat lähteneet tutkimaan eläinten valloittamaa saarta ja antavat samalla kyydin eläimille.


Merikarhun rentoutumishuone on ollut myös aktiivisessa käytössä. 



Lasten toiveesta olemme piirihetken päätteeksi nostaneet eläinjoogakortteja. Kuvissa esimerkkinä taidonnäytteitä orava-liikkeestä.




Dinosaurusaiheisten värityskuvien avulla on harjoiteltu värejä sekä oikeaoppista kynäotetta ja hienomotoriikkaa.


Saimme viime viikolla lahjaksi Pipsa Possu -palapelisetin, joka on ollut ahkerassa käytössä ja lapsille todella mieluinen. Kiitos lahjoittajalle!


Aprillipäivän jekkuna oli tällä kertaa erikoissinappi, jota "tarjottiin" lapsille lounaalla. Tyhjästä sinappipullosta tuli puristaessa esille keltainen nauha ja tämä oli lasten mielestä hauskaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti