helmikuuta 25, 2021

Kirjallisuus-teema alkaa!

Jumppasimme salissa erilaisilla välineillä.Välineitä oli käytössä runsaasti ja tavoitteena oli, että kaikilla olisi jokin väline kokoajan käytössä ja liikkuminen olisi jatkuvaa. Jumpasta tykättiin taas tosi paljon ja sitä toivotaan aina lisää.

Aloitimme tällä viikolla myös ryhmän yhteisen teeman; KIRJALLISUUS. Teeman aihe muodostui lasten varhaiskasvatusuunnitelmiin kirjattujen lasten vahvuuksien, mielenkiinnonkohteiden ja tuen tarpeiden pohjalta. Aloitimme teeman siten, että jokainen sai tuoda kotoaan oman lempikirjansa. Oli mahtavaa, miten paljon erilaisia kirjoja lapset toivat. Oli sarjakuvia, reseptejä, kuvakirjoja, äänikirjoja, tietokirjoja ja satukirjoja. Kirjoihin ollaan tutustuttu ja niitä ollaan luettu pitkin viikkoa. Saimme kirjojen avulla myös hyvää tietoa siitä, minkälaisista kirjoista ja aiheista lapset ovat kiinnostuneet.



Jokainen lapsi sai esitellä oman kirjansa muulle ryhmälle. Tehtävänä oli kertoa muille, miksi oli valinnut juuri tämän kirjan ja mistä kirja kertoo. Kirjan nimi, kansi ja kiinnostavimmat sivut sisältä esiteltiin muille.
Valmistimme myös lukunurkkaukseen "lukukavereille" eli pehmoleluille kenkälaatikoista sängyt. Aikuinen ompeli vuodevaatteet ja osa lapsista oli tarkastelemassa ompelukoneella ompelua ja täyttämässä tyynyjä vanulla.
Kun sängyt oli valmiit pehmoleluille, lapset äänestivät napeilla minkälaiset pehmot he halusivat ryhmätilaan leikkejä varten. Suosituin oli pupu, iso ruskea nalle, Hemuli, koira ja pieni ruskea nalle.

Pehmolelut pääsivät heti mukaan leikkeihin ja niistä pidettiin hyvää huolta.

Niille luettiin myös satuja.
Kirjallisuus-teeman etenemistä voi blogin lisäksi seurata myös ilmoitustaulultamme eteisestä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti