helmikuuta 05, 2021

P niin kuin pakkanen – tai parkkitalo!

Tällä viikolla on ollut muutamana päivänä Hopsujen aamu-ulkoilun aikana melko kireää pakkasta sekä viimaa, joten olemme olleet parina päivänä sisällä aamupäivisin. Olemme hyödyntäneet ajan pelien pelaamiseen, pidempikestoiseen leikkiin sekä kädentaitoihin. Kädentaitoja olemme harjoittaneet mm. kokeilemalla uutta maalaustekniikkaa sokerimaalauksen merkeissä. Ensin kiehautimme vettä, johon lisättiin sopivassa suhteessa sokeria. Valmiin liemen annettiin hieman jäähtyä, jonka jälkeen maalasimme isolla pensselillä sokerikiilteen paperille. Kiilteen päälle lapset tekivät haluamiaan kuvioita peiteväreillä sekä vesiväreillä. Lapset tykkäsivät tekniikasta ja hienoja kuvioita sekä taideteoksia syntyikin! Tätä toivottiin lisää!


Kelkka luistaa hyvin pakkassäässä! Tässä meneillään viskarien potkukelkkakisat! 


Olimme myös pulkkamäessä koko ryhmän kanssa!


Hopsut ovat innokkaita kirjojen lukijoita! Nyt, kun emme koronarajoitusten vuoksi vieraile lasten kanssa yhdessä kirjastoautolla, niin olemme keränneet lapsilta toiveita kirjoista. Toiveiden ja lasten mielenkiinnon kohteiden perusteella olemme käyneet lainaamassa kirjoja ryhmään kirjastosta. Lapset saavat siis myös itse vaikuttaa siihen, millaisia kirjoja ryhmään tuodaan. Hopsut ovat oppineet myös suosittelemaan itselle mieluisia kirjoja kaverille. 


Hopsujen yksi lempileikeistä on tällä hetkellä autoleikki. Aiemmin rakensimme autoradan vanhasta lattiasängystä sekä pujotteluradan tarpeettomaksi käyneestä pahvilaatikosta ja maalatusta putkesta. Tällä viikolla saimme lainaan toisesta ryhmästä parkkitalon! Näillä onkin leikitty ahkerasti! Lapset keksivät myös yhdistää useampia leikkejä ja virittivät putkiradan parkkitaloon. 


Runebergin päivää juhlistimme laulamalla ja leikkimällä useampana päivänä Soivan Siilin Ruuneperi-laulua. Laulu on sen verran mukaansa tempaava, että monet ovat laulua hyräilleet viikon aikana muulloinkin kuin lauluhetkillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti