helmikuuta 11, 2021

Ystävyys

Ystävyys on ollut viikon aiheena. Satuhieronnassa meillä oli tällä kertaa Leppäkerttu-satu. Aikuinen luki tarinaa ja omalle parille kuvitettiin tarinaa selkään. Satuhieronnan avulla opettelimme turvallista mukavalta tuntuvaa hellää koskettamista. Myönteinen kosketus rentouttaa ja luo turvallisuuden tunnetta ja siten tukee myös kaverisuhteita.

Luimme myös ystävyysaiheisia satuja. Saduissa  Mummu ja pikkukarhu olivat parhaat ystävät, siili ja kani kinastelivat ja sopivat sitten, Pingviini ja possu oppivat että tosiystävät ajattelevat aina toistensa parasta ja Emppu ja Atte kohtasivat leikkipuistossa ja ystävystyivät. Sadut luettiin dokumenttikameraa ja videotykkiä hyödyntäen pienryhmissä.

 

Tulevaa ystävänpäivää ajatellen taiteilimme sydämiä. Opettelimme samalla myös uutta tekniikkaa. Ensin valmis sydän-sapluuna väritettiin kuivapastelliliiduilla. Kun sapluuna oli väritetty, alle laitettiin puhdas paperi. Aikuinen auttoi pitämään sapluunaa paikoillaan ja lapsi hieroi kädellä värit sydämen muotoiseen aukkoon ja niin sydän kuvio siirtyi paperille! Sydän-kuvio kiinnitettiin lopuksi fiksatiivia suihkuttaen.



Saksiharjoituksena askartelimme pingviinejä, joista löytyy myös sydämen muoto.

 
Hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti