huhtikuuta 09, 2021

Hopsujen oma lehtiaukeama

Tällä viikolla vietetään Aikakauslehtiviikkoa osana valtakunnallista Lukuviikkoa. Teemaviikon yhtenä tarkoituksena on mm. tukea lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä. Myös me Hopsut halusimme osallistua teemaviikkoon. Jatkoimme samalla myös omaa kirjallisuusteemaamme. 

Aloitimme viikon keskustelemalla päiväpiirissä aikakauslehdistä. Lapset kertoivat, mitä heille tuli mieleen lehdistä ja pohdimme sekä tutkimme mallikappaleiden avulla myös, millaisia lehtiä on olemassa ja mistä lehti koostuu.

Luimme myös kirjastosta lainattuja lehtiä.



Lapset innostuivat aiheesta, joten päätimme tehdä Hopsujen oman lehtiaukeaman, johon kaikki lapset osallistuivat.

Lapset saivat itse kuvata lehteen tabletilla kuvia. 




Viskarit tekivät viskarituokioiden aikana haastatteluita. Suunnittelupalaverissa he päättivät haastateltavat henkilöt ja keksivät kysymyksiä. Haastateltaviksi lapset valitsivat päiväkodin siivoojan sekä keittiötyöntekijän. Kuvassa viskarit esittelevät aikuisen kanssa muille ryhmän lapsille, millainen haastattelusta tuli. 




Osa lapsista maalasi lehtiaukeamaan taustan.




Osa lapsista leikkasi sekä liimasi kuvia aukeamalle.




Kun kuvat oli valmiina, lapset saivat vielä itse kertoa omin sanoin, mitä kuvassa tapahtuu ja aikuinen kirjasi sen ylös. 





Vinkki: Useisiin aikakauslehtiin on mahdollista tutustua maksutta vielä tämän viikon sunnuntaihin saakka osoitteessa www.aikakauslehtiviikko.fi .



Lopuksi vielä kuva Hopsujen orkesterin yhdestä ilmakitaristista sekä rummuista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti