huhtikuuta 22, 2021

Leikkipäivä-viikko!

Tällä viikolla vietimme leikkipäivä-viikkoa. Valtakunnallinen leikkipäivä on lauantaina 24.4. Leikkipäivän teemana on “Leikkien lähelle luontoa”, jolla halutaan nostaa esiin luonnon ja lähiympäristön merkitystä leikissä. 

Huvikummun alapihalla, ihan päiväkodin vieressä on meidän ihana oma lähimetsämme. Lähimetsä on myös muiden ulkoilijoiden suosiossa ja huomasimme, että sinne oli talven aikana kerääntynyt paljon roskaa ja myös koiran jätöksiä. Niimpä aikuiset keräsivätkin metsästä roskat ja jätökset, jotta lasten kanssa oli kiva taas mennä retkeilemään metsään. Viskareiden kanssa teimme yhteistyössä myös kyltit, joissa kehotettiin pitämään luonto siistinä.

Tiistaina pääsimmekin sitten leikkimään koko aamupäiväksi metsään. Metsässä suurin osa viihtyi todella hyvin ja lapset keksivät hyvin leikkejä. Kaikenlainen kiipeily oli myös mielekästä. Myös muutamia keväänmerkkejä havainnoitiin, kuten etana, nokkosperhonen, silmu, västäräkki ja lude.

Keskiviikkona otimme eväät mukaan ja jälleen kerran vietimme koko aamun ulkoilessa lähimetsässä.

Torstaina Vipinää vekaroihin-hankkeen vastaava liikunnanohjaaja Henry Södenlund oli käynyt laittamassa Huvikumpulaisille tehtävärasti-kortteja alapihan puistoalueelle sekä metsään. Kortit etsittiin yhdessä lasten kanssa ja kuvien perusteella pyrittiin selvittämään mikä tehtävänanto on. Halasimme puita, istuimme puuta vasten, hyppäsimme korkealle, alitimme esteen ym.



Tässä kiivetään kivelle ja näytetään hassuja ilmeitä tehtäväkorttien ohjeen mukaan.

Tehtävärastien jälkeen siirryimme päiväkodin pihaan ja koska oli sopivan tuulinen sää, teimme lasten leikkeihin "pussikoiria". Pussikoiriin tarvittiin vain muovipussi ja narunpätkä. "Koira" kulkee hyvin tuulisella säällä ja lapsista oli hauskaa ulkoiluttaa tuulen lennättämää "koiraa".

Päiväpiirissä äänestettiin, mitä kukin piti "koiran" ulkoiluttamisesta. Kaikki tykkäsivät yhtä lukuunottamatta ja päätettiin, että koiria voi ulkoiluttaa iltapäivälläkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti