toukokuuta 31, 2021

Kuvakooste taidenäyttely-luontopolusta!

Tässä vielä kuvakooste viime viikon taidenäyttely/luontopolusta!

Tästä portilta otettiin kiikarit mukaan ja lähdettiin lähimetsään luontopolulle. Luontopolulla kaikki taiteet olivat lasten tekemiä. Taideteoksiin oli käytetty kierrätys-ja luonnonmateriaaleja. Koko toukokuun valmistelimme tätä luontopolkua.

Kiikareiden narut olivat viskareiden punomia. Viskarit punoivat narut myös pienemmille Hopsulaisille. Jokainen maalasi omat kiikarit (wc-paperirullat).


Lasten tekemät kukat johdattivat kulkijat metsään. Kukat oli valmistettu paksusta pahvilaatikko-pahvista, koivukiekosta sekä lasten keräämistä kepeistä.

 Polku oli merkitty sinisin merkein.

Ensimmäisenä polulla vastaan tuli pöllöjä, niin suuria kuin pieniäkin. Vieressä oli tietoa pöllöistä, kuten että pöllöillä on korvat ja ne liikkuvat usein hämärään aikaan. Pöllöt olivat pahvilaatikosta leikatusta pahvista, maitopurkin korkeista, munakennosta, oksista ja kallioimarteesta valmistettuja.



Seuraavaksi polulla tuli vastaan sadepisarat, vesilätäköt ja sateenkaari. Sateenkaareen lapset toivat myös kotoaan kierrätysesineitä, kuten pullonkorkkeja, langanpätkiä, tulitikkuaski, lego ja nappi. Ennen liimausvaihetta, sateenkaareen väritettiin raidat. Sateenkaari tehtiin yhteistyönä koko ryhmän kanssa. Vesilätäköt oli valmistettu vanhoista vihkojen kansista ja langasta. Viskarit tekivät lätäköt. Sadepisaroita (munakennon "kuppeja") pujoteltiin villalankaan neulan kanssa. Vieressä oli tietoa sateen ja sateenkaaren synnystä.

Alla yksi kuva lätäköiden valmistuksesta, sillä lähempää kuvaa metsässä ei näistä huomattu ottaa :)

Käärmeet valmistettiin retkeltä kerätyistä kepeistä. Lapset keksivät vaikka mitä lajeja käärmeille, kun niitä maalailtiin. Sateenkaarikäärme oli suosittu laji. Käärmeet lepäilivät ottamassa aurinkoa kivillä. Vieressä oli tietoa käärmeistä, esimerkiksi mitä lajeja Suomesta löytyy.





Niityllä "kasvoi" lisää kukkasia. Tässä opittiin pölyttäjistä ja kukkasista, mutta kehotettiin myös ottamaan lapsesta kuva niityllä :)



Ampiaispesä ja ampiaiset olivat polun viimeinen taideteos. Pesä oli sanomalehdellä päällystetty kananverkko, jonka lapset maalasivat ja sitten liimasivat siihen haavan ja koivun kuivuneita lehtiä. Ampiaiset valmistettiin kuusenkävyistä, villalangasta ja muovirasioista (kirsikkatomaattirasia). Tässä opittiin ampiaisista muun muassa se, että niillä on pistin, jossa on myrkkyä ja ampiaisilla on harmaa paperimainen pesä.




Luontopolku päättyi tietysti eväspisteeseen, sillä retken kohokohta on usein eväät. Tässä "pisteellä" oli tarjolla lasten leipomia kaurakeksejä ja mehua.



                                                     Kiitos kaikille, jotka olitte mukana!

Ja ihanaa, aurinkoista kesää loman tänään aloittaneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti