toukokuuta 14, 2021

Tunnelmasta ja säästä toiseen

Viime viikon sunnuntaina vietettiin äitienpäivää. Tässä kuvatunnelmia äitienpäiväkortin valmistuksesta viime viikolta.  Ruusuiset kortit toteutettiin painantatekniikalla. Apuna painannassa käytimme mm. kiinankaalta. Lopuksi ruusut viimeisteltiin maalaamalla.



Päiväkodin läheisyydessä on tehty kevään ajan viemärisaneerausta, jonka vuoksi myös päiväkodissa on ajoittain ollut lyhyitä vesikatkoksia. Alkuviikosta saimme tiedon lähialueella rikkoutuneesta vesiputkesta. Korjaustöiden vuoksi päiväkodistammekin jouduttiin sulkemaan vesi useammaksi tunniksi. Olimme varautuneet ottamalla vettä talteen. Lapsista oli jännittävää, kun teimme asioita eri tavalla. Kuvittelimme olevamme retkellä. Vaikka juoksevaa vettä ei ollut saatavilla, mm. käsipesut hoituivat käytettyjen ja pestyjen ketsuppipullojen avulla, joihin oli täytetty vettä. Lounasta söimme kertakäyttöastioista. 




Keskiviikkona saimme nauttia poikkeuksellisen lämpimästä säästä. Lapset olivat hämmentyneitä, kun ulos ei tarvinnutkaan pukea koko varustusta päälle. Leikit metsässä olivat lasten mieleen.



Tällä viikolla Hopsujen opiskelija piti osalle lapsista tuokioita. Viskareilla oli Pokémonjumppaa. Jumpassa harjoiteltiin tasapainottelua, ohjeen noudattamista sekä kaverin kanssa toimimista parityöskentelynä.

Aluksi arvottiin parit. Arvonta suoritettiin nostamalla Pokémon-kortti Pokémon-pussukasta. Samanlaiset Pokémonin saaneet muodostivat parin.



Jumpassa kuljetettiin palloa parin kanssa monin eri tavoin.



Lopuksi oli vielä rentoutus-osio, jolloin hierottiin kaveria pokémonpallolla eli nystyräpallolla. 

                                  


Toisen tuokion tavoitteena oli käsitellä oman ainutlaatuisuuden tunnistamista sekä erilaisuutta kirjallisuuden ja tietotekniikan avulla. Opiskelija luki aluksi kirjan, joka kertoi Mur-karhusta. iPadin avulla hahmot heräsivät myös eloon. Tuokion aikana lapset saivat myös tutustua muihinkin karhukirjoihin sekä pehmonalleihin ja miettivät, olivatko kaikki nallet ja karhut samanlaisia.




Kädentaitoja harjoiteltiin myös tällä viikolla askartelujen merkeissä.  









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti