toukokuuta 06, 2021

Löysimme uuden kivan retkipaikan!

Ryhmässä on muutama lapsi, joka on tosi innostunut soittimista tällä hetkellä. Niimpä olemmekin keränneet erilaisia päiväkodista löytyviä soittimia ja tutustuneet niihin. Ensin nimesimme soittimet ja aikuinen näytti miten kyseisellä soittimella soitetaan. Sitten lapset saivat valita, mitä soitinta he haluavat soittaa cd-levyltä tulevan Muotilaulun tahdissa. Käytössä oli marakassit, rytmimunat, puupenaali, kehärumpu, bongorumpu, erilaisia kulkussoittimia, triangeli, kapulat, tamburiini ja lautaset. Olemme soittaneet soittimilla nyt useana kertana, joten lapset ovat saaneet kokemusta monesta eri soittimesta.

Alkuviikosta oli kovinkin aurinkoisia päiviä ja lapset viihtyivät hyvin ulkoleikkien parissa. Tällä viikolla mm. tykättiin kauhapalloilusta ja kiipeilystä kiipeilytelineessä. Myös hiekkalaatikolla oli kuhinaa, lapset innostuivat siivilöimään pikkukiviä hiekkalaatikosta.

Retkipäivänä meillä oli tarkoituksena tehdä pieni kävelylenkki lähiympäristöön ja syödä sitten eväät tutussa lähimetsässä. Yksi lapsista kuitenkin näytti kävelylenkillämme kivan uuden reitin ja löysimmekin hänen avullaan uuden retkipaikan! Innolla tutustuttiin uuteen metsään ja syötiin eväät kalliolla.

Metsässä oli myös valkovuokkoja ja sinivuokkoja.

Näimme myös pensaan nimeltä Näsiä ja keskustelimme, että myrkylliseen Näsiään ei saa koskea sen myrkyllisyyden vuoksi.

Kauppaleikki otettiin pitkästä aikaa käyttöön. Autoleikin suosio jatkuu. Myös maalaaminen on kestosuosikki.

Toukokuun ajan teemme erilaisia kädentaitoharjoituksia  hyödyntäen erityisesti luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Muodostamme näistä myöhemmin taidenäyttelyn myös teille vanhemmille nähtäväksi. Tästä lisää myöhemmin!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti