toukokuuta 20, 2021

Lastenjuhla ja muita puuhia!

Tällä viikolla on ulkoiltu säällä kuin säällä, on päästy nauttimaan sekä auringosta että vesileikeistä!


Lapsilla mielikuvistusta riittää ja tämä iso pahvilaatikko on toiminut leikeissä vaikka minkälaisissa merkityksissä. Välillä pahvi on ollut tunneli, välillä sohva ja kaikkea siltä väliltä. Pyrimme joka viikko tuomaan uusia välineitä leikkeihin.


Jatkoimme myös kierrätys-ja luonnonmateriaaleista tehtyjä askarteluja. Valmistelimme ensi viikon taidenäyttelyä, joista saittekin jo kutsut. Lapset ovat olleet tosi innokkaita askartelijoita.


Jatkoimme myös soittimiin tutustumista, sillä useampi lapsi on tätä toivonut. Tällä kertaa meillä oli tutustumiskohteena sitra, ukulele, ksylofoni ja kantele. Kaikkia soittimia sai myös kokeilla soittaa.


Juhlimme kevättä yhdessä pitämällä lastenjuhlat. Lastenjuhlissa sai pukeutua naamiaisasuun tai juhla-asuun. Muutama lapsi halusi lainata päiväkodista asua. Juhlissa leikittiin yhteisleikkejä kuten tuolileikkiä, käärmeleikkiä, baby shark-tanssia ja lystileikkiä. Lauloimme myös erilaisia lauluja. Lopuksi saimme yllätykseksi jäätelöt.

Leivoimme myös kauralastuja ensi viikon taidenäyttelyä varten. Samalla harjoiteltiin matikkaa: mittaamista ja laskemista. Kuvalliset ohjeet olivat tukemassa ohjeiden ymmärtämistä. Leivonta oli myös lapsen toive.

Huomenna olisikin sitten perjantai ja eväsretki!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti