huhtikuuta 08, 2022

Leikkien uudistamista ja Otava-kissan avunpyyntö

 Tällä viikolla olemme keskittyneet leikkien uudistamiseen.

Laivakeittiönä toiminutta kotileikkiä uudistettiin ja leikki siirtyi lepohuoneeseen kissaleikin tilalle. Kissat säilytettiin lasten toiveesta, mutta ne siirtyivät toiselle puolelle huonetta. Kotileikkiin saatiin selkeyttä, elävyyttä ja syvyyttä kuvien avulla. Tavarat pysyvät myös paremmin järjestyksessä, kun paikat on merkitty kuvilla.


Rakentelupiste säilyi entisessä paikassa, mutta sai uuden ilmeen. Tilaan tuotiin lahjoituksena saatu pöytä. Legot on nyt lajiteltu väreittäin ja alustat ovat pöydän päällä lasten tasolla. 



Lapset tykkäävät kovasti Peppi-leikeistä, joten teimme eteiseen leikkipisteen Peppitalolle ja sen asukkaille. Leikissä on nyt myös oma puutarha. Dinosaurusleikistä ylimääräiseksi jäänyt ruoho sekä pensaat siirtyivät myös Peppitalon rekvisiitaksi.


Päiväpiirissä olemme laulaneet Kanapolkka-laulua ja palautelleet mieleen sen avulla värejäkin. 

Olemme myös harjoitelleet muotoja magneettien avulla.



Saimme myös Otava-kissalta kirjeen, jossa Otava-kissa pyysi apua Hopsuilta pääsiäisruohon kylvämisessä. Merikarhu ja muutama kissaystävä ovat tulossa pääsiäiseksi Otava-kissan luokse ja Merikarhulla on niin paha heinänuha, että Otava-kissa ei voikaan kylvää rairuohoa, joka on ollut heillä perinteenä. Otava-kissa pyysi kirjeessä apua Hopsuilta.



Hopsut lupautuivat auttamaan Otava-kissaa ja suoritamme kokeen, jossa kasvatamme pääsiäisruohoa jostain muusta kuin rairuohosta. Paikalla olevien lasten kanssa laitoimme popcornin siemeniä eli maissia itämään. Vertailun vuoksi kylvämme seuraavaksi ohraa. Seuraamme mielenkiinnolla ensi viikolla kasvun edistymistä.



Tässä vielä pari otosta leikeistä. Minnehän Merikarhu tällä kertaa matkustaa Heikki-Hylkeen laivan kyydissä?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti