huhtikuuta 14, 2022

Pääsiäispuuhia

Autoimme Otava-kissaa pääsiäisruoho-ongelmassa ja kylvimme pääsiäisruohoksi popcornin eli maissin siemeniä, ohraa sekä kokeeksi myös kahteen yhteiseen purkkiin sinapinsiemeniä. Kaikkein nopeakasvuisin oli sinapinsiemen, jonka kylvimme aivan viimeiseksi ja satoa alkoi tulla mullan alta jo seuraavana päivänä siementen istuttamisesta. Saimme Otava-kissalta kiitokseksi kokeen onnistumisesta lorupussin, jossa oli kivoja pääsiäisloruja. 




Tanssimme myös Tiputanssia ja otimme Kanapolkka-lauluun myös liikkeet mukaan. Tässä Tiputanssi meneillään.





Leikimme Kultamunaleikkiä, joka on muunneltu versio perinteisestä Myrkkysienileikistä. Leikissä yksi lapsista on pääsiäismunien kerääjä ja menee hetkeksi oven taakse, jonka aikana toinen lapsi saa tulla valitsemaan kultamunan. Oven takana ollut kerää munia koriin ja laskemme yhdessä ääneen montako munaa kerääjä ehtii kerätä ennen kuin hän nostaa kultamunan. Kerääjä kertoo vielä kaikille, minkä värinen muna on kultamuna. Leikin avulla harjoittelemme laskemista ja värejä.



Askartelimme tipujakin.



Isoimpien lasten kanssa kävimme salissa, jonne pupu oli Otava-kissan kanssa käynyt yllätyksenä jättämässä pääsiäistehtäviä. Etsimme salista QR-koodeja, joista paljastui liikunnallisia tehtäviä. QR-koodit on luonut Krista Hosio. Tehtävinä oli mm. pääsiäismunien etsintää, tipuhippaa, pupun loikkia pisimmälle sekä korkeimmalle, pääsiäismunan (hernepussin) kuljetusta eri tavoin ja kehonosia apuna käyttäen ym. Kuvissa esimerkkejä rapukävelystä pääsiäismuna vatsan päällä sekä munan kuljetusta selän päällä.








Pienempien lasten kanssa kävimme myös salissa jumppaamassa. Heidän kanssa leikimme tipuja ja harjoittelimme lentämistä hyppäämällä ilmaan sekä räpyttämällä siipiä. Kokeilimme myös lentämistä mahalaudan avulla liukuen lattialla. Yksi tipuista (aikuinen) oli myös kovin villillä tuulella ja heitteli pääsiäismunia (hernepusseja) sikin sokin ja pikkutiput (lapset) saivat juosten kerätä niitä takaisin koriin pääsiäismusiikin soidessa. Harjoittelimme myös kiipeämistä kiipeilyseinällä ja tasapainoilua penkin päällä kävellen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti