huhtikuuta 29, 2022

Vapputunnelmia, tunnetuokioita sekä leikkiympäristön uudistamista

 Valmistauduimme vappuun askartelemalla vappuhattuja ja koristelemalla ryhmätilaa mm. ilmapalloilla ja serpentiinillä.




Vapun kunniaksi pidimme vappunaamiaiset lasten toiveesta.






Vappujuhlan aloitimme lasten toiveesta Sutsisatsi-laululeikillä, jonka jälkeen leikimme Marika Luokkalan (Musiikkimatka Soiva Vuosi) Sitten kuuluu poks! -liikuntaleikkiä. Vappujuhlan juontajana oli Otava-kissa ja tällä kertaa hänellä oli kaverina myös Maikku-kissa (pehmo), joka on Otava-kissan kaverin lapsi. 


Leikimme myös tuolileikkiä, jossa poistetaan kunkin kierroksen päätteeksi yksi tuoli. Tällä kertaa käytimme tuolien sijaan lattiatyynyjä. Musiikkina oli Kikattavan kakkiaisen Simarusina. Tyynyjen keskellä tuolilla näkyy Maikku-kissa.


Lapset halusivat myös laulaa Pikkuiset kultakalat, Pienen pieni veturi sekä Reissusikermä-laulua. Leikimme myös Kurki ja sammakot -leikkiä, mutta tällä kertaa lapset ehdottivat voisivatko olla kultakaloja, joita lintu yrittää napata, joten muokkasimme leikkiä lasten toiveen mukaiseksi. Tässä kuva pienestä rummuttajasta, joka rummuttaa tahtia sekä paikallaan pötköttävistä kaloista. Kun rummutus lakkaa, lapset jäävät paikoilleen ja lintu nappaa kalan, jos näkee sen liikkuvan.



Naamiaisissa oli mukana Otava-kissan lisäksi useampi muukin kissa. Tässä kuva Sylvesteri-kissasta.


Saimme perjantaina jälkiruoaksi simaa ja munkkeja. Nam! Sima maistui joidenkin lasten mielestä kirpeältä. 


Olemme pitäneet myös tunnetuokioita. Isompien lasten kanssa luimme tunteita käsittelevää kirjaa dokumenttikameran avulla ja keskustelimme tunteista. 



4-vuotiaiden lasten kanssa luimme myös kirjan ja harjoittelimme tunteiden tunnistamista äänibingon avulla. Tällä kertaa lapsille jaettiin nappuloita ja pöydälle levitettiin kuvia tunteista. Nauhalta kuuntelimme tunnetta kuvastavan äänen ja lapsi sai laittaa sen kuvan päälle nappulan, jonka arveli vastaavan ääntä. Tällä kertaa kaveriltakin sai ottaa mallia. Ensi kerralla voimmekin jo kokeilla pelaamista pienemmillä korteilla.


Lumen alta on vihdoin paljastunut hiekkalaatikko! Siellä on leikitty ahkerasti ulkoiluaikoina. Saimme ulkoleikkeihin myös uusia leluja. 




Päiväpiirissä olemme pelanneet yhdessä kuulomuistipeliä. Muovimunien sisällä on erilaisia materiaalipareja, esim. riisiä, klemmari tms. Lapsen tulee löytää pari kuuloaistin avulla helistämällä muovimunaa. 



Olemme myös pelanneet kirppu-peliä, jossa on ollut toiminnallisia tehtäviä. 


Olemme jatkaneet myös leikkitilojen uudistamista ja työstämme tällä hetkellä eteistilaa, jonne on vähitellen rakentumassa safari- ja viidakkoteemaa. Ohessa jo hieman esimakua tulevasta. Majakan tilalle on tullut kasvustoa ja Heikki-hylkeen laiva on muuttamassa muotoaan Jeepiksi. Lapset osallistuivat Jeepin renkaiden maalaamiseen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti